Biljetter till årets julkonsert ute nu!

Välkommen till Himmel blå - ett musikaliskt ljus i decembermörkret med Damkören SALT. Julkonsert i Adolf Fredriks kyrka den 14 december  kl. 18.30.

I år stödjer vi människor som tvingas på flykt. Alla biljettintäkter går till UNHCRs verksamhet. Köp många biljetter! Vill du göra mer finns det fler fina julklappar att ge bort i UNHCRs gåvoshop.

himmel blå

Himmel blå

Grundtvig skriver texten De hellige tre Konger 1810. Den återberättar handlingen i Matteus evangelium då de tre vise männen finner vägen till den nyfödde Jesus med hjälp av en stjärna. 1835 återanvänder Grundtvig texten, gör en kortare version, den får melodi av Meidell och den nya sången får namnet Deilig er den himmel blå.

Idag är Deilig er den himmel blå sedan länge en känd norsk julvisa. Idunn Vindspoll som har arrangerat den version som Damkören SALT framför brukar sjunga visan tillsammans med sin familj varje julafton. ”Det är en vacker melodi som öppnar upp för kreativ musikalisk skildring”, berättar Vindspoll. ”Jag har aldrig arrat något så snabbt, som har blivit så bra! Det var kanske som man säger meant to be.”

Damkören SALT tackar för en jättefin jullåt. Och med Deilig er den himmel blå, som i all sin enkelhet verkligen ger den där härliga varma julstämningen som vi alla längtar efter, önskar vi dig en riktigt god jul.

InstagramFacebookYouTubeSpotifyDamkören SALT logotyp i vitt