Kontakt

Kontakta kören

Vill du boka kören, sjunga med oss eller har du övriga frågor? Maila oss på:
info@damkorensalt.se eller fyll i formuläret nedan.

Du vet väll att du kan följa oss på Facebook och Instagram, och lyssna på oss på Spotify och YouTube?

Kontakta Damkören SALT

Hoppbild med Damkören SALT
Damkören SALT

Damkören SALT – musikaliskt nätverk för kvinnor i karriären

Damkören SALT startades i januari 2003 av körens dirigent Katarina Hellberg tillsammans med sju av körens medlemmar. Sedan dess har kören växt i antal och idag har SALT ungefär 40 aktiva sångerskor.

Damkören SALT är en fristående kör, dvs. inte knuten till någon organisation eller församling. Kören arrangerar egna konserter och uppträder på uppdrag av företag och privata arrangörer. Exempel på tidigare uppdragsgivare är TV4, Radiosporten, RIX Morronzoo, Skansen, Unilever, Karolinska Institutet, SEB, Jernhusen, SCA, Jernkontoret och Mora kommun. Kören har en bred repertoar och har sjungit allt från den klassiska svenska och nordiska körmusiken, till 30- och 40-talsörhängen, klezmer, jazz, visa, gospel, opera och populärmusik.

Damkören SALT har varit på ett flertal turnéer, bland annat till New York/Washington 2007, Peking/Shanghai 2009 och Helsingfors 2013. Hösten 2007 kom SALT:s första skiva, en julskiva, och under hösten 2011 spelade SALT in sin andra julskiva som innehöll såväl klassiska svenska jul- och Luciasånger som musik från våra nordiska grannländer. 2018 fyllde kören femton år, vilket vi firade med en storslagen jubileumskonsert.