Om oss

Det här är Damkören SALT

Vi i Damkören SALT sjunger för att vi älskar att sjunga. Men också för att fortsätta utvecklas sångmässigt, göra utmanande konsertprojekt, och träffa alla andra härliga korister!

Det började i en källare på Handelshögskolan 2003. Körens dirigent, som då dirigerade Handelshögskolans studentkör Friedmans Apostlar, bestämde sig för att starta en ny kör. Och det skulle vara damkör och inget annat. Sagt och gjort, de sju första medlemmarna rekryterades ur Friedmans Apostlar och resten är som man brukar säga, historia.

Damkören SALT består idag av runt 30 tjejer mellan 21 och 42 år som träffas varje vecka för att sjunga och umgås. Kören har hunnit med att göra en mängd konsertprojekt med varierande innehåll. Vi har sjungit allt från 30- och 40-talsörhängen, jazz, gospel och populärmusik till den svenska och nordiska, klassiska körmusiken. Kören har även spelat in två julskivor, den senaste under hösten 2011. Sex turnéer har hittills hunnits med. Vi har besökt USA, Kina och Finland, liksom vår svenska västkust och Dalarna. Våren 2013 fyllde kören tio år, vilket vi firade med en storslagen jubileumskonsert. Vi blir också ofta inhyrda till företag och fester för att underhålla.

Sjung i SALT

Är du intresserad av att sjunga med Damkören SALT? Vi är alltid på jakt efter duktiga och engagerade sångerskor. Vi letar först och främst efter röster som passar bra in i vår körklang. Men vi vill också att du har körvana och att du har viss notläsningsförmåga. Vi tror att du letar efter en ambitiös, trevlig och engagerad kör där du kan fortsätta utvecklas sångmässigt.

I Damkören SALT har vi ett intensivt schema och en hög nivå på allt vi gör. Normalt sett övar vi en gång i veckan. Därtill kommer extra repetitioner inför konserter, turnéer och andra projekt. Som medlem i kören förväntas du också medverka på konserter och andra sjungningar som kören gör. Vi sätter också stort värde på att ha det trevligt tillsammans. Förutom repetitioner, konserter och sjungningar, arrangeras ofta after work och fester. Provsjungningar hålls i början av varje termin. Kontakta vår dirigent för mer information: dirigent@damkorensalt.se.

Välkommen att börja sjung med damkören salt
välkommen att börja sjung med damkören salt

Dirigent

Katarina Hellberg är körens dirigent. Det var också hon som 2003 startade Damkören SALT tillsammans med sju av körens medlemmar. Katarina har tidigare dirigerat Handelshögskolan i Stockholms studentkör ”Friedmans Apostlar” (1999-2005). Katarina arbetar till vardags som läkare.

Körens dirigent, Katarina Hellberg
Dirigent i Damkören SALT är Katarina Hellberg

Repertoar och skivor

Damkören SALT strävar efter att sjunga en så varierad repertoar som möjligt. Vi har under åren provat på olika genrer, t.ex. folkmusik, visa, jazz, pop, opera och gospel. Vi har sjungit klezmermusik tillsammans med klezmerbandet Davaj och vi har utforskat 30- och 40-talets swing och boogie woogie. Vi har också sjungit med stråkkvartett vid framförandet av Vivaldis Gloria. Utöver detta ger vi traditionella jul- och sommarkonserter med klassiska svenska musikstycken.

Damkören SALT har spelat in två skivor, Årets Julklapp från 2011, och Solskur från 2017. För att köpa någon av våra skivor, kontakta din närmaste Saltin eller fyll i vårt kontaktformulär. Skivorna kostar 100kr exklusive frakt. Du kan även lyssna på våra skivor på Spotify.

Närbildpå några av sångerskorna i Damkören SALT
Närbild på medlemmar i Damkören SALT

Styrelsen

OrdförandeKlara Bäckman
070-492 39 20
Vice OrdförandeAnna Eriksson
KassörMalin Stjernström
KommunikationMagdalena Bratt
DirigentKatarina Hellberg
070-347 61 22
KonsertmästareJohanna Hultgren
FestmästareJulia Holmberg

Körens medlemmar

Sopran 1Sopran 2Alt 1Alt 2
Klara BäckmanKarin Andrén Kerstin BeckeniusCamilla Anderson
Johanna HolmströmCatharina CappelinErika EkmanMagdalena Bratt
Johanna HultgrenIngela FilipssonAnna ErikssonHilda Dalman
Lina JohanssonMaria HenströmJulia HolmbergLisa Ekevärn
Malin de JoungePavitra KannanJulia KvarnlövKajsa Fällström Isaksson
Elvira LindsténEmma LundFrida LindbergJessica Morén
Eva MarhloJenni OláMaria LingnerPernilla Morén
Sarah NorlingKarin SonessonLinda OdelbergCarolina Nordling
Emma RighardKarin StenströmNina SollierJulia Nyström
Kornelia RomotHelena ThimanMalin StjernströmThale Olsen
Märtha SjögrenHedvig ThorsonLiv WallinderCaroline Otto
Helena SjökvistJenny Wennersten

Körens medlemmar

Sopran 1Sopran 2
Klara BäckmanKarin Andrén
Johanna HolmströmCatharina Cappelin
Johanna HultgrenIngela Filipsson
Lina JohanssonMaria Henström
Malin de JoungePavitra Kannan
Elvira LindsténEmma Lund
Eva MarhloJenni Olá
Sarah NorlingKarin Sonesson
Emma RighardKarin Stenström
Kornelia RomotHelena Thiman
Märtha SjögrenHedvig Thorson
Helena SjökvistJenny Wennersten

Alt 1Alt 2
Kerstin BeckeniusCamilla Anderson
Erika EkmanMagdalena Bratt
Anna ErikssonHilda Dalman
Julia HolmbergLisa Ekevärn
Julia KvarnlövKajsa Fällström Isaksson
Frida LindbergJessica Morén
Maria LingnerPernilla Morén
Linda OdelbergCarolina Nordling
Nina SollierJulia Nyström
Malin StjernströmThale Olsen
Liv WallinderCaroline Otto