Om oss

Det här är Damkören SALT

Vi i Damkören SALT sjunger för att vi älskar att sjunga. Men också för att fortsätta utvecklas sångmässigt, göra utmanande konsertprojekt, och träffa alla andra härliga korister!

Det började i en källare på Handelshögskolan 2003. Körens dirigent, som då dirigerade Handelshögskolans studentkör Friedmans Apostlar, bestämde sig för att starta en ny kör. Och det skulle vara damkör och inget annat. Sagt och gjort, de sju första medlemmarna rekryterades ur Friedmans Apostlar och resten är som man brukar säga, historia.

Damkören SALT består idag av runt 30 tjejer mellan 21 och 42 år som träffas varje vecka för att sjunga och umgås. Kören har hunnit med att göra en mängd konsertprojekt med varierande innehåll. Vi har sjungit allt från 30- och 40-talsörhängen, jazz, gospel och populärmusik till den svenska och nordiska, klassiska körmusiken. Kören har även spelat in två julskivor, den senaste under hösten 2011. Sex turnéer har hittills hunnits med. Vi har besökt USA, Kina och Finland, liksom vår svenska västkust och Dalarna. Våren 2013 fyllde kören tio år, vilket vi firade med en storslagen jubileumskonsert. Vi blir också ofta inhyrda till företag och fester för att underhålla.

Sjung i SALT

Är du intresserad av att sjunga med Damkören SALT? Vi är alltid på jakt efter duktiga och engagerade sångerskor. Vi letar först och främst efter röster som passar bra in i vår körklang. Men vi vill också att du har körvana och att du har viss notläsningsförmåga. Vi tror att du letar efter en ambitiös, trevlig och engagerad kör där du kan fortsätta utvecklas sångmässigt.

I Damkören SALT har vi ett intensivt schema och en hög nivå på allt vi gör. Normalt sett övar vi en gång i veckan. Därtill kommer extra repetitioner inför konserter, turnéer och andra projekt. Som medlem i kören förväntas du också medverka på konserter och andra sjungningar som kören gör. Vi sätter också stort värde på att ha det trevligt tillsammans. Förutom repetitioner, konserter och sjungningar, arrangeras ofta after work och fester. Provsjungningar hålls i början av varje termin. Kontakta vår dirigent för mer information: dirigent@damkorensalt.se.

Välkommen att börja sjung med damkören salt
välkommen att börja sjung med damkören salt

Dirigent

Katarina Hellberg är körens dirigent. Det var också hon som 2003 startade Damkören SALT tillsammans med sju av körens medlemmar. Katarina har tidigare dirigerat Handelshögskolan i Stockholms studentkör ”Friedmans Apostlar” (1999-2005). Katarina arbetar till vardags som läkare.

Körens dirigent, Katarina Hellberg
Dirigent i Damkören SALT är Katarina Hellberg

Repertoar och skivor

Damkören SALT strävar efter att sjunga en så varierad repertoar som möjligt. Vi har under åren provat på olika genrer, t.ex. folkmusik, visa, jazz, pop, opera och gospel. Vi har sjungit klezmermusik tillsammans med klezmerbandet Davaj och vi har utforskat 30- och 40-talets swing och boogie woogie. Vi har också sjungit med stråkkvartett vid framförandet av Vivaldis Gloria. Utöver detta ger vi traditionella jul- och sommarkonserter med klassiska svenska musikstycken.

Damkören SALT har spelat in två skivor, Årets Julklapp från 2011, och Solskur från 2017. För att köpa någon av våra skivor, kontakta din närmaste Saltin eller fyll i vårt kontaktformulär. Skivorna kostar 100kr exklusive frakt. Du kan även lyssna på våra skivor på Spotify.

Närbildpå några av sångerskorna i Damkören SALT
Närbild på medlemmar i Damkören SALT

Styrelsen

OrdförandeCatharina Cappelin
Vice OrdförandeAnna Eriksson
KassörMalin Stjernström
KommunikationMagdalena Bratt
WebbCamilla Anderson
DirigentKatarina Hellberg
070-347 61 22
KonsertmästareKarin Stenström
FestmästareJulia Holmberg

Körens medlemmar

Sopran 1Sopran 2Alt 1Alt 2
Anna HedmanCatharina CappelinAnna ErikssonCamilla Anderson
Emma RighardElin PauesJulia HolmbergCarolina Nordling
Eva MarhloEmma LundJulia KvarnlövCaroline Otto
Helena SjökvistHannah FjellströmLinda OdelbergHilda Dalman-Jonsson
Johanna HolmströmHedvig ThorsonLiv WallinderJessica Morén
Johanna HultgrenHelena ThimanMalin StjernströmJulia Nyström
Klara BäckmanHilda BromanMaria LingnerKajsa Fällström Isaksson
Lina JohanssonJenny WennerstenMia OlafsdottirLisa Ekevärn
Malin de JoungeKarin AndrénNina SollierMagdalena Bratt
Märtha SjögrenKarin SonessonSandra LiljeqvistMinna Sakaria
Katrin StenströmPernilla Morén
Stina LjungbergThale Kristin Olsen

Körens medlemmar

Sopran 1Sopran 2
Anna HedmanCatharina Cappelin
Emma RighardElin Paues
Eva MarhloEmma Lund
Helena SjökvistHannah Fjellström
Johanna HolmströmHedvig Thorson
Johanna HultgrenHelena Thiman
Klara BäckmanHilda Broman
Lina JohanssonJenny Wennersten
Malin de JoungeKarin Andrén
Märtha SjögrenKarin Sonesson
Karin Stenström
Stina Ljungberg

Alt 1Alt 2
Anna ErikssonCamilla Anderson
Julia HolmbergCarolina Nordling
Julia KvarnlövCaroline Otto
Linda OdelbergHilda Dalman-Jonsson
Liv WallinderJessica Morén
Malin StjernströmJulia Nyström
Maria LingnerKajsa Fällström Isaksson
Mia OlafsdottirLisa Ekevärn
Nina SollierMagdalena Bratt
Sandra LiljeqvistMinna Sakaria
Pernilla Morén
Thale Kristin Olsen