Filmquiz-vinnare

Grattis till Hedvigs fanclub! Vinnare av Damkören SALTs filmquiz. En rafflande tävling där det gällde att svara på frågor om repertoaren under vår förra konsert i Sundbybergs köksbryggeri.

Hur kammade de hem segern? Jo de hade flest av följande rätt:

Det var 1974 som ABBA vann Eurovision Song Contest och skådespelaren i Bohemian Rhapsody heter Rami Malek. I filmquizet sökte vi alltså årtalet och skådespelarens namn. Johnny och Frances var huvudkaraktärerna i Dirty Dancing och det var Alice Babs som sjöng Regntunga skyar,
ledmotivet i filmen med samma namn.

Idag finns det 14 600 soldater i Sverige, du fick poäng för svar inom marginalen +/- 2000 och på 30-talet spelade Eddie Cantor in låten My baby just cares for me. Rätt svar för decenniet. Från filmen Oh Brother, Where art thou? kommer låten Down to the river to pray och det var de tre systrarna i The Andrew Sisters som framförde låten Boogie Woogie Bugle Boy. Skådespelarna med namn som är näst intill omöjliga att stava till eller uttala heter Kiera Knightly och Chiwetel Ejiofor och var de som gifte sig i den berömda finalscenen från Love Actually.

Det maffiga medley som kören sjöng innehöll låtar från Sagan om ringen, Gudfadern, Harry Potter, Den gode den onde och den fule, Rosa Pantern, Star Wars och James Bond. Var det svårt att identifiera dem alla? Absolut många titlar i ett och samma flöde. Låten Rosa Himmel skriven av Jonatan Johansson framfördes av Molly Sandén i serien Störst av allt. Rätt svar för Molly Sandén.

Till sist; Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan och Daniel Craig är svaret på frågan om vilka som spelat James Bond på vita duken.

Popcorn
Popcorn är starkt förknippat med bio och film. Illustration av Camilla Anderson.

Varmt tack för att du kom på konserten och deltog i vårt filmquiz på Sundbybergs köksbryggeri. Hoppas att vi ses igen på nästa konsert.


Filmkonsert på Sundbybergs köksbryggeri 20 oktober 2019. Illustration av Camilla Anderson.
InstagramFacebookYouTubeSpotifyDamkören SALT logotyp i vitt