Landskap i snö - julkonsert till förmån för UNHCR

Välkommen till Landskap i snö - 11 december kl. 18.30 i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm.

I år firar kören 15 år, vilket vi uppmärksammar så ofta vi kan. Julkonserten är inget undantag. Den kommer att bli något alldeles extra. Konsertens tema är snö. Snö kan ta många skepnader, vara både vackert och hotfullt, hårt och mjukt. Ett spännande ämne att utforska musikaliskt.

Konsertens tema är snö. Snö kan ta många skepnader, vara både vackert och hotfullt, hårt och mjukt. Ett spännande ämne att utforska musikaliskt.

I år inleder vi julkonserten med Snö av Laleh Pourkarim. Låten spelades in tillsammans med London Symphony Orchestra i England 2007. Den inleds med raden “När staden snöat över”, vilket känns väldigt avlägset för oss här i Stockholms decembermörker 2018.  Men vi hoppas förstås fortfarande och önskar oss alla en kall härligt gnistrande vit jul.

Det här sista tillfället vi träffas för att fira att kören fyller 15 år. 2018 har varit ett fantastiskt år som gett oss många härliga musikaliska minnen.

Kören har delatagit i Stockholms kulturnatt, firat internationella kvinnodagen tillsammans med Carolinae Damkör i Lund, arrangerat mystisk konsert med nordiska visor på Södermalm, framfört Gabriel Faurés Requiem tillsammans med Högalids damkör och kammarorkester samt nyligen brännt av två stämningsfulla luciakonserter i Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården.

Tack till alla som kom till konserten, här ett smakprov inspelad live: Snö av Laleh Pourkarim, arrangerad för damkör av Malin Stjernström.

Körens biljettintäkter från konserten går oavkortat till UNHCR:s verksamhet och ger stöd till människor på flykt.

InstagramFacebookYouTubeSpotifyDamkören SALT logotyp i vitt